sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Bicicleta e ieftină, tu eşti un "scump".


(O asemenea bicicletă poate fi găsită pe net, la doar 100 de lei.)

Pentru majoritatea noilor biciclişti prinşi de moda pedalelor a ultimilor 2 ani, bicicleta este un accesoriu şic, o fiţă.
Am întâlnit mulţi oameni spunând că şi-ar dori foarte mult să iasă cu noi la ture dar nu au o bicicletă. Punându-le în faţă câteva preţuri decente (200lei, 300lei) erau foarte încântaţi. Dar când vedeau bicicleta că nu are suspensii, că e din fier, că nu are disk-uri ori nu mai ştiu de bribrizuri, dădeau înapoi, neîncercând măcar o dată acea bicicletă. Chiar dacă erau nişte MTB-uri cu furcă fixă dar în stare foarte bună, cu revizia la zi, unse, şterse, frâne foarte bune, şi după părerea mea cred că le-ar fi plăcut şi ar fi fost excepţionale pentru un începător, le-ar fi fost ruşine să iasă cu asemenea "rable" pe stradă.
Ba chiar am pus cuiva o bicicletă gratis în braţe, şi nu i-a plăcut că avea cadru de fată. Ce vrei domne, mai suntem şi masculi unii dintre noi aşa...


Fiţele or să ne omoare.
Eu pedalez de mai bine de 20 de ani, şi am avut până acum vreo 8 biciclete (fără cele din copilărie). Numai anul ăsta am peste 5500km pe două biciclete din fier, un mtb mai slab decât bicicletele mai sus menţionate, şi cel mai junghi DHS de pe piaţă, bicicleta roşie de la Coca Cola(430Lei Nouă). Şi am fost prin păduri, la munte, la Argeş, la Dunăre, am intrat şi prin apă cu ea, ori la -11C prin zăpadă, fără nicio problemă. Şi am avut un an minunat, cu locuri în care nu aş fi ajuns fără o bicicletă.


De aici îmi vin în minte şi câteva întrebări adresate celor care nu au o bicicletă încă, şi se pierd prin magazine căutând modelul ideal, şi strângând bani luni de zile, până vine iarna şi se răzgândesc.
Dece să dau mii de € pe o bicicletă şi să mă plimb prin parc?
Dece să-mi iau echipament de sute de €, când pot să-mi cumpăr o cască şi o pereche de mănuşi acceptabile pentru un ciclist începător, cu maxim 100lei
Dece să dau 30lei pe o cameră, când o pot lua cu 6lei?
Dece să par un super profesionist cu bicicleta mea de mii de €, costumul, SPD-urile, camelback-ul, batoanele energizante din buzunarul de la spate, mănuşile mele de firmă, atunci când plec la piaţă ori prin parcul din cartier să dau o tură?


SFAT: Alegeţi cadrul pe mărimea ta, o culoare închisă ca să nu ştergi prea mult la ea, şi roţi de 26 ca să fie camerele ieftine. EVITĂ SUSPENSIILE
După ce ai cumpărat-o, acceptă orice sfat şi ia ce e mai bun de la cei mai experimentaţi.
În cazul în care nu ştii deloc să mergi pe bicicletă, parc, şaua jos şi nu folosi pedalele. În maxim 2 ore vei pedala :-)


Iar după ce ţi-ai luat o bicicletă, indiferent cum ar fi ea, ne găseşti aici:
Calendar Ciclist Urban:
Grup Facebook:

Succes!
Ionuţ

Niciun comentariu: