marți, 23 octombrie 2012

Ghidul biciclistului strâmtorat.Ghidul biciclistului strâmtorat.

1.Camera se peticeşte în orice condiţii, dar acasă, nu în momentul în care ai făcut pana. Aşa că fă bine şi să ai una gata peticită bine la tine, oriunde te-ai afla :-)

2.Ţi s-au uzat cauciucurile? Nicio problemă. Vezi că cel de pe faţă întotdeauna e mai puţin uzat. Înlocuieşte-le între ele.

3.Cablurile de frână ori schimbătoare scămoşate ori rupte în zona prinderii şurubului, nu se aruncă ci se desfac cămăşile, se taie un centimetru, maxim 2 din cămaşă, ceea ce rezultă că acel cablu se va lungi cât să îl poţi prinde din nou în condiţii optime. În cazuri extreme se bagă ulei de mecanisme fine ori WD40 pe cămăşi.

4.Saboţii uzaţi strâmb nu se aruncă, ci se scot, se îndreaptă frecându-i pe bordură/asfalt/pilă şi se repoziţionează până ajung la fier :-)

5.Bateriile beculeţului de pe faţă (care consumă mult) nu se aruncă. Se mută ori se păstrează pentru ledurile de pe spate care au un consum infim, şi mai merg cel puţin o lună de zile :-)

6.Nu se cumpără niciodată două seturi complete de lipit petice. Întotdeauna o cutiuţă are mai multe petice decât poţi lipi cu un singur tub de lipici. Se cumpără o cutiuţă completă, plus un tub separat de lipici :-D

7.Curăţarea bicicletei se face cu dragoste şi cârpe din tricourile vechi, eventual cu apă chioară.

8.Nu merge niciodată la service dacă nu ai întradevăr o problemă mecanică pe care nu ţi-o poţi rezolva acasă ori la un prieten (ceea ce se întâmplă foarte rar).

9.Nu ai trusă de făcut pana? Ia-ţi două linguriţe de INOX din bucătăria mamei, şi o cheie reglabilă medie de 0/14.

10.Berea la PET e întotdeauna mai ieftină, ori vezi că în aproape orice parc ori cartier din Bucureşti găseşti cişmele. (AICI puncte de hidratare din Bucureşti)

Un comentariu:

Victor spunea...

Cheia sa mearga pana la 15mm,pentru a scoate rotile.Verifica daca nu ma crezi.