vineri, 25 noiembrie 2011

Idei de cadouri pentru biciclişti

Cum luna cadourilor e aproape şi toţi cunoaştem cel puţin un biciclist, şi cum toţi bicicli;tii au fost foarte cuminţi colindând coclaurile şi sărind mândrele borduri ale patriei, ar trebui să-l informăm pe Moşul, cam ce ar putea să-i aducă unui biciclist nefăcând un efort financiar deosebit, şi nedocumentându-se prea mult într-ale mecanicii ori biciclismului.


Cadoul ideal e însăşi bicicleta, oricum ar fi ea. :-)


Dar pentru un biciclist deja consacrat:
Camere de bicicletă - trebuie să ştii dimensiunea roţii, care e scrisă pe cauciuc. Exemplu 26x2.10
Lumini - luminile să aibă un suport de prindere pentru bicicletă (lumină albă pe faţă şi roşie pe spate). Evită plasticul casant.
Acumulatori pentru lumini - vezi dimensiunea bateriilor şi asigură-te că acumulatorii sunt puternici. Exemplu 2500mA, 2700mA, 3000mA. (acumulatorii necesită şi un încărcător)
Ochi de pisică - să aibă suport de prindere de tija şeii, spiţe, etc.(faţă alb, spare roşu, spiţe portocaliu)
Cagulă - cele mai utile sunt cele din neopren, deoarece nu rămân ude din cauza condensului respiraţiei.
Mănuşi - sunt foarte utile şi mănuşile de sală, cu o suprafaţă cât mai rezistentă în palma mănuşii, iar pentru anotimpul rece mănuşi cu degete.
Multi tool - un briceag cu imbusuri, şurubelniţe, pilă, eventual şi un tirbuşon printre ele ar fi ideal unui biciclist respectabil.
Pompă - asigură-te că se va potrivi duzei camerelor pe care le foloseşte. O pompă poate fi compatibilă cu una, două ori mai multe tipuri de duză. Să fie cât mai mică pentru a o putea transporta cu uşurinţă. Tipuri de valve: Woods (vechi de bicicletă) Schrader (cele mai întâlnite, de maşină) şi Presta (cel mai nou model, lungi şi subţiri).
Suport de bidon - Dacă are o bicicletă full suspension (cu suspensie şi pe spate), e posibil să nu aibă unde monta aşa ceva.
Bidon de lichide - Să fie pe dimensiunea suportului de bidon pe care îl are prins de cadru.
Termos - 1L e ideal unui biciclist. Evită materialele casante.
Perie de pinioane - nu prea există criterii de alegere a unei perii de pinioane, ci pur şi simplu să fie una pentru pinioane, care în general se vinde într-un kit cu alte unelte de curăţat bicicleta.
WD40 - şprai 2 in 1, lubrifiant şi degripant, foarte util întreţinerii bicicletei. Disponibil în multe variante a recipientului.
Saboţi de frână - doar dacă are frână V-Brake (cele cu braţe care se strâng pe janta roţii). Foarte multe tipuri, dar evită-i pe cei mai ieftini. Unii medii sunt în jurul a 25, 30, 35 lei setul. Dacă are frână pe disk mai bine cumpără altceva, pentru că e mult mai complicat.
Vestă reflectorizantă - verde fosforescentă, şi asigură-te că benzile reflectorizante nu sunt din material textil. Cele mai bune veste au peste banda reflectorizantă plastic incolor. Cele textile se exfoliază foarte repede. Ia-o întotdeauna puţin mai mare, pentru că o va folosi peste toate hainele cu care e îmbrăcat.


Iar pentru domnişoarele bicicliste, oricare din aceste velo-cadouri pot fi completate de o pereche de velo-cerceluşi, velo-broşuţe, şi multe alte accesorii ori obiecte vestimentare cu pasiunea bicicletei la vedere, de la Andreea ori de la Adina.
Alte sugestii şi idei de cadouri ieftine dar utile unui biciclist, şi care nu necesită multă pricepere în domeniu, mi le puteţi recomanda aici:


Ionuţ

Niciun comentariu: